Floris Berghout nieuwe CEO van Viemose DGS

Floris Berghout nieuwe CEO van Viemose DGS

Tijdens het Greentech-evenement in Amsterdam werd een cruciale deal gesloten die de voortzetting en toekomstige groei van Viemose DGS waarborgt. Floris Berghout zal in de voetsporen treden van Søren Kristensen als de nieuwe CEO van het gerenommeerde bedrijf. Floris is vereerd en enthousiast om deze nieuwe rol op zich te nemen.

Opgericht in 1947, heeft Viemose DGS zich gevestigd als leider in het ontwerpen, bouwen en installeren van systemen voor het kweken van bladgroenten in diverse indoor faciliteiten zoals: kassen, indoor farms en vertical farms. Het bedrijf heeft door de jaren heen zijn  ups en downs gekend, maar onder leiding van Søren Kristensen en Steen Mortensen heeft Viemose DGS haar focus hervonden op haar kernactiviteiten en is het teruggekeerd naar een pad van groei en stabiliteit.
 
De Overgang
De deal, die maanden in de maak was, werd afgerond tijdens de Greentech. Søren blijft nog een overgangsperiode werkzaam bij het bedrijf om Floris op te leiden en te zorgen voor een sterke start in zijn nieuwe rol. Deze naadloze overgang zal naar verwachting de positie van Viemose DGS op de markt versterken en de erfenis van innovatie en uitmuntendheid voortzetten.
 
De bladgroente markt
De wereldwijde vraag naar bladgroenten neemt toe, gedreven door de behoefte aan efficiënte teeltsystemen die minder water, meststoffen en energie gebruiken, terwijl ze stabiele en voorspelbare opbrengsten produceren. Viemose staat vooraan in het voldoen aan deze vraag met zijn geavanceerde oplossingen. Floris Berghout is enthousiast om voort te bouwen op de sterke basis van het bedrijf en verdere groei te stimuleren, zodat klanten wereldwijd verse, gezonde en stabiele bladgroenten kunnen leveren.

Bron:

Deel artikel



Meest gelezen