Gelijk en stabiel lichtniveau in de kas

Gelijk en stabiel lichtniveau in de kas

Potplantentelers Robert en Walter van den Berg lieten niets aan het toeval over bij de recente nieuwbouw van 4,3 hectare kas. Alleen de beste systemen waren goed genoeg. Om die reden kozen de broers voor de PARperfect-schermoplossing van Svensson. Het schermniveau is hiermee traploos te sturen en er is sprake van een optimale lichtverdeling door de kas.

Dat geven de ondernemers van Kwekerij Bergcamp uit De Lier aan in KAS Magazine. Iedere plant krijgt altijd dezelfde hoeveelheid licht, ongeacht de buitenomstandigheden. Dat werpt zijn vruchten af: de productkwaliteit én -uniformiteit verbeterden significant.

Het bedrijf is volop in ontwikkeling. “Onder de noemer ‘Bergcamp 3.0’ bouwen we dagelijks aan groei op het gebied van teelt, personeel, automatisering, marketing en verkoop.“ Recent werd de locatie aan de Hoogweg in De Lier fors uitgebreid, van 2,2 naar 6,5 hectare. De nieuwbouw kwam voort uit de toenemende marktvraag, geeft Robert van den Berg aan. “We waren altijd al sterk in het beleveren van de hoogwaardige groene vakhandel. Er kwamen echter ook steeds meer aanvragen vanuit de retail. Uitbreiding was nodig om dit segment beter te kunnen bedienen.” De ondernemers gingen niet over één nacht ijs bij de investering in de nieuwe kas. Het hele proces - van de eerste voorbereidingen tot de ingebruikname van de nieuwbouw - nam zo’n vier jaar in beslag. “We wilden niets doen omdat we dat altijd al zo deden. We zijn echt kritisch gaan kijken hoe we ieder aspect van de nieuwbouw zo optimaal en goed mogelijk konden inrichten."

Lees het volledige artikel hier

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Meest gelezen